Previous slide
Next slide
dia dias projector projecteren 35mm ingeraamd omzetten printen slide reversal omkeer film

Oude foto’s gevonden?

Goed ontwikkelde en bewaarde negatieven kunnen heel lang stabiel en kleurecht blijven, als u uw oude foto’s op de beste manier wilt weergeven is een scan van het negatief vaak de beste optie. Bij elke kopie generatie vanaf het origineel gaat er immers altijd wat kwaliteit verloren. Het is bij ons een voordeliger optie van betere kwaliteit om uw vergeelde foto’s vanaf negatief weer te digitaliseren en/of af te drukken. Mocht u de negatieven niet meer hebben dan kunnen we uiteraard nog wel een reproductie van de afdruk maken. Stuur een mail naar info@fotoamericaine.nl voor een prijs opgave, of gebruik de tabel hiernaast. 

 

Ook ingeraamde dia’s kunnen we gemakkelijk voor u digitaliseren, een veiliger optie in sommige gevallen dan het blijven projecteren, aangezien fel licht de kleurechtheid in sommige gevallen kan aantasten. 

 

Informatie over nieuwe film ontwikkelen kan u hier vinden

Oude negatieven digitaliseren

1 t/m 1011 t/m 5051 t/m 100101+500+
35mm per negatief€ 1,25€ 1,00€ 0,85€ 0,70Vraag naar offerte
35mm strook van 4€ 2,50€ 2,25€ 1,85€ 1,60€ 1,40
35mm strook van 5/6€ 2,85€ 2,50€ 2,15€ 1,85€ 1,65
120 rolfilm per negatief€ 1,50€ 1,25€ 1,00€ 0,90€ 0,80
afwijkend (110/126 e.d.)€ 4,00€ 3,50€ 3,00€ 2,50Vraag naar offerte
Ingeraamde dia€ 1,15€ 1,00€ 0,80€ 0,55€ 0,50
Aangezien wij kleinbeeld negatieven gemakkelijker per strook kunnen verwerken bieden wij dat significant goedkoper aan dan als u voor alle negatieven los zou betalen. Bij deze kosten komen nog €3,50 orderkosten. APS cassettes scannen wij voor €10,- per stuk ongeacht aantal opnamen.
vhs videoband digitaliseren omzetten dvd hi8 hi 8 mini-dv minidv mini dv overzetten vhs-c

Videobanden vervagen, digitale bestanden niet. 

Videobanden hebben een paar problemen die ze doen degraderen over de jaren. De fysieke band kan beschadigd raken bij het afspelen, de magnetische data kan over de decennia potentie verliezen, en de banden zijn niet altijd even goed bestand tegen hitte, vocht of andere omgevingsfactoren. Door banden te laten digitaliseren kan u niet enkel zonder verdere slijtage terugkijken, maar ook makkelijker en veiliger bewaren voor de komende generaties. Standaard worden uw bestanden per download link geleverd, maar u kan op verzoek ook naar usb of dvd laten kopiëren. 

Banden digitaliseren kan al vanaf €14,95 met korting op grotere aantallen.  Levertijd is meestal enkele werkdagen afhankelijk van drukte. 

Wij digitaliseren o.a. VHS, VHS-C, Video8, Hi-8, Digital-8, Mini-dv, Betamax, en NTSC banden. 

Super8 en andere smalfilm

Smalfilms zoals super8 en 8mm waren voordat consumenten videocamera’s op de markt kwamen de enige optie om thuis te filmen. Een spoeltje nam meestal zo’n 3 minuten op waarna je deze kon gaan monteren in een leuke film over je familie, vakantie of wat voor onderwerp je verder ook wilde filmen. Bij het projecteren van deze films tegenwoordig kan je een aantal problemen tegenkomen. Zo kan de projector de film beschadigen, kan de film gedegradeerd zijn door slechte opslagcondities, of kunnen montagepunten uitgedroogd zijn. Met digitaliseren is terugkijken, delen en bewaren een stuk simpeler. Stuur een mail naar info@fotoamericaine.nl voor een prijsopgave. Wij kunnen omzetten naar dvd, usb of u een downloadlink sturen. 


Het omzetten van smalfilm vergt veel tijd en sommige afwijkende formaten sturen wij op, dus houdt rekening met een levertijd van 2 á 3 weken. Als u een selectie wilt maken voor het digitaliseren, kan u ook een viewer bij ons lenen. 


Voor de creatieve hobbyist of kunstenaar is Super8 en 8mm film overigens nog steeds vers verkrijgbaar. Wij hebben een standaard assortiment film in onze webshop en verwijzen voor een geweldige ontwikkelservice en kennisbank graag door naar het Super 8 Reversal Lab, ook in Den Haag gevestigd. 

Geen dvd speler meer?

Steeds minder pc’s en tv sets hebben nog een ingebouwde DVD speler. Als u oudere banden of andere media laat omzetten leveren we dat dan ook standaard al via downloadlink of usb stick. We kunnen echter ook DVD’s die u nog heeft liggen, voor u omzetten naar een makkelijk mobiel afspeelbaar mp4 bestand dat we per downloadlink aanleveren.

Diskettes digitaliseren

Standaard DD en HD IBM compatibele 3,5″ diskettes kunnen we ook omzetten naar een moderne gegevensdrager of aanleveren via downloadlink. Staffelprijzen zijn beschikbaar voor grotere aantallen. Let wel dat we geen bestanden omzetten, Wordperfect tekstdocumenten zal u bijvoorbeeld zelf moeten omzetten, wij leveren u enkel de data zelf aan zoals deze op de diskette staat.

 

De grotere 5+¼ ‘floppys’ en overige formaten kunnen we momenteel nog niet voor u omzetten. 

Audiotapes

Audiotapes kunnen wij ook voor u overzetten, denk hier aan cassettes of 5 en 7 inch banden van bandrecorders. DAT tapes zijn momenteel niet mogelijk. Bij commercieel beschikbare opnames zoals albums op onder andere LP raden wij u aan de opname opnieuw aan te schaffen gezien de kosten van het omzetten en het inherente generatieverlies bij het omzetten van oude media.  
Houdt er tevens rekening mee dat afwijkende bandsnelheden en verdelingen zo goed mogelijk worden omgezet en aangepast, maar soms lichte afwijkingen kunnen blijven in het digitale bestand.

Oude apparatuur over?

In het omzetten van allerlei data hebben we vaak een combinatie van verschillende oude machines, camera’s, recorders etc. nodig.
Gezien de leeftijd van deze apparaten hebben we vaak reserve onderdelen nodig die niet meer verkrijgbaar zijn. Om die reden kan u in overleg korting krijgen op het omzetten als u uw oude toestel inlevert. Dit geldt uiteraard niet voor elk apparaat, maar we hebben momenteel ruimte voor:

-Videocamera’s
-Videorecorders van types anders dan vhs
-Scanners, mixers en overige av apparatuur in overleg

Mocht u ook foto en/of doka apparatuur zijn tegengekomen dan zijn we daar uiteraard ook in geïnteresseerd.