Previous slide
Next slide

Analoog

Ontwikkelen

 Voor filmontwikkeling hebben wij alle apparatuur in huis, voor snelle en betrouwbare levering voor zowel hobbyisten als professionals.

C-41 kleurnegatief; wij gebruiken hiervoor Fuji CN-16 chemie in de Fuji fp-232b processor. Dit betekent dat wij altijd dezelfde of volgende dag kunnen leveren voor 110, APS, 35mm en 120 rolfilm. Doordeweeks zelfde middag klaar.


Zwart-wit negatief; in max 2 dagen leverbaar, wij gebruiken hiervoor Kodak D-76 ontwikkelaar 1-shot, voor consistente resultaten. Zwart-wit is handwerk, en wij passen altijd ontwikkeltijd aan op uw film en push of pull vereisten.


E-6 diafilm; Voor diafilm werken wij samen met een ontwikkelcentrale, houdt hierbij rekening met iets langere levertijd (ca. 7 tot 10 werkdagen).

Als u verder weg woont kan u ontwikkeling

 online bestellen en de film per post opsturen via onze webshop

Digitaliseren

Bestel hier gelijk online

Onze filmscans worden altijd stuk voor stuk gecorrigeerd, en via Wetransfer geleverd. 

 

Kleur filmscans worden dezelfde dag geleverd, zwart wit film wordt met de hand ontwikkeld aan het einde van de dag en de scans worden dus de volgende ochtend verzonden. 

 

Voor standaard 35mm film en aps bieden wij hoge resolutie 2000×3000 scans in jpeg of tiff uit de noritsu hs-1800 scanner. U kan ook ultra scans van 4492×6774 oftewel 30 megapixel bestellen in zowel jpeg als tiff.

 

Daarnaast leveren wij ook middenformaat scans met deze Noritsu. Omdat 120 rolfilm vaker voor professionele doeleinden wordt gebruikt leveren wij standaard de hoogste resolutie van 4492×4492 (in geval van 6×6 opnamen) in jpeg of tiff zonder meerprijs. 

Wij hebben ook de zeldzame mogelijkheid om op ons fuji frontier systeem 110 pocket en 126 instamatic film te digitaliseren in jpeg of bmp. Mocht u graag andere formaten laten inscannen op het Fuji systeem dan is dat ook mogelijk. Reken op een kleine meerprijs, aangezien het oudere systeem meer handwerk vraagt. 

Wij kunnen met onze scanners alles van 110 film tot 8×10 inch vlakfilm digitaliseren.

Als u verder weg woont kan u ontwikkeling online bestellen en de film per post opsturen via onze webshop

Afdrukken

Bestel hier gelijk online

Alles wat wij kunnen ontwikkelen en digitaliseren kunnen wij uiteraard ook afdrukken. Standaard analoge afdrukken komen direct uit ons Fuji Frontier 350 Minilab, maar wij kunnen in overleg ook digitaliseren met een ander scansysteem, afhankelijk van de eisen die u aan de afdruk heeft. Een combinatiepakket afdrukken en digitaliseren is ook mogelijk.

 

Vergrotingen worden tot 100×150 cm gemaakt op onze Epson plotters.

 

Foto’s van digitale bron kan u
Hier gelijk bestellen en dezelfde dag nog ophalen

Zelf ontwikkelen

Voor hobbyisten verkopen wij chemie en andere doka benodigdheden. 
Houd het even in de gaten want de komende tijd breiden wij ons assortiment daarin behoorlijk uit. 

Doka artikelen staan nu ook in onze webshop

Oude foto’s gevonden?

Goed ontwikkelde en bewaarde negatieven kunnen heel lang stabiel en kleurecht blijven, als u uw oude foto’s op de beste manier wilt weergeven is een scan van het negatief vaak de beste optie. Bij elke kopie generatie vanaf het origineel gaat er immers altijd wat kwaliteit verloren. Het is bij ons een voordeliger optie van betere kwaliteit om uw vergeelde foto’s vanaf negatief weer te digitaliseren en/of af te drukken. Mocht u de negatieven niet meer hebben dan kunnen we uiteraard nog wel een reproductie van de afdruk maken. Stuur een mail naar info@fotoamericaine.nl voor een prijs opgave. 

Ook ingeraamde dia’s kunnen we gemakkelijk voor u digitaliseren, een veiliger optie in sommige gevallen dan het blijven projecteren, aangezien fel licht de kleurechtheid in sommige gevallen kan aantasten. 

film negatieven oude foto digitaliseren negatief den haag rolletje scannen